Яндекс.Метрика

ІV Всеукраїнська мистецька акція «Мій Шевченко – Мій світ»

prev next

Національний центр «Мала академія наук України» спільно з Національним музеєм Тараса Шевченкапроводить Всеукраїнську мистецьку акцію для обдарованих дітей та молоді «Мій Шевченко – Мій світ», яка об’єднує талановитих дітей з усієї України та сприяє їх розвитку як соціально зрілих, творчих особистостей з усвідомленою громадянською позицією, почуттям національної самосвідомості.

Ця мистецька акція поводиться уже вчетверте. Започатковано проект у 2013 році –напередодні святкування 200-ліття з дня народження Тараса Шевченка, аби підтримати талановитих дітей та молодь.

Засновниками і організаторами акції є Національний музей Тараса Шевченка, Мала академія наук України,  «Президентський фонд Леоніда Кучми «Україна», видавництво «LAURUS», Громадська ініціатива «Відновлення Донбасу», Благодійний фонд «Шевченків Дім», портал 1576.ua, простір дитячої української книги «BARABOOKA».

У І Всеукраїнській мистецькій акції«Мій Шевченко» взяли участь дві тисячі осіб. З 2016 рокумасштаби мистецької акції значно розширилися: було отримано понад три тисячі робіт, а також з’явилася секція «Мій світ», яка подала молоді імпульс до вивчення соціального, культурного життя рідного регіону (міста, села, смт), його творчого осмислення. В результаті було отримано кілька сотень фотокниг та арт-буків, відеороликів про різнікуточки України.

Переможцями мистецької акції «Мій Шевченко Мій світ»-2016 стали 43 конкурсанти з різних регіонів України. Церемонія нагородження відбулася у вересні 2016 року в Національному музеї Тараса Шевченка. Для переможців проходили майстер-класи з виготовлення рукописних книг, книжкової ілюстрації, фотографії, художньої декламації.Переможці в номінаціях «каліграфія»та «образотворче мистецтво»створили  авторськікнижки «Кобзар» ручної роботи за підтримки видавництва «Лаурус», які потрапили до кращих книжкових колекцій України, Литви, Польщі, Азербайджану та ін.Кращі дитячі роботи було використано для створення відеороликів соціальної реклами на шевченківську тематику, в яких читці з різних регіонів країни декламують поезії Тараса Шевченка.

Цього року мистецька акція знову проводитиметьсяу двох секціях:
«Мій Шевченко» та «Мій світ». Переможці визначатимуться в обох номінаціях.

Секція «Мій Шевченко» містить 4 номінації:

композиційне арт-фото (Шевченківські місця; пам’ятники Т. Шевченкові; міста та села, де побував Шевченко; речі, пов’язані з Шевченком);

-авторська ілюстрація (оригінальна ілюстрація до творів Тараса Шевченка, створена учасником);

рукописна книга з авторськими ілюстраціямидо творів Тараса Шевченка;

- літературна номінація – авторське есе/оповідання на задану тему «Шевченко - супергерой».

Секція «Мій світ» містить 3 номінації:

відео (відеоролик про малу батьківщину, її найцікавіші, на думку учасника, місця, споруди, пам’ятки архітектури, природні об’єкти, традиції, страви, визначні особи тощо, пов’язані з рідним місцем). 

фотокнига (книга з авторськими фото та авторськими коментарями до них про малу батьківщину, її найцікавіші, на думку учасника, місця, споруди, пам’ятки архітектури, природні об’єкти, традиції, страви, визначні особи тощо, пов’язані з рідним місцем).

рукописна книга з авторськими ілюстраціями (ілюстрована історія про малу батьківщину, її найцікавіші, на думку учасника, місця, споруди, пам’ятки архітектури, природні об’єкти, традиції, страви, визначні особи тощо, пов’язані з рідним місцем). 

- літературна номінація – авторське есе/оповідання на задану тему:

- для учасників до 13 років: «Який найкращий подарунок ти хотів/хотіла б отримати?»;

- для учасників 13-16 років: «Що впливає на формування твоєї мрії?».

 

Уважно ознайомтеся з умовами проведення мистецької акції в листі НЦ «МАНУ» від 15.03.2017 № 172/1/3.2-215 «Про проведення Всеукраїнської дитячої мистецької акції “Мій Шевченко – Мій світ”». Роботи, що не відповідають вказаним вимогам, участі в акції брати не будуть.

До пакету документів, що додаються до творчих робіт, необхідно подати паспорт до роботи (за зразком) та копію свідоцтва про народження чи паспорта учасника.

 

Роботи можна надсилати до 12 травня 2017 року на адресу:

18008, м. Черкаси, Смілянська, 132,

КЗ «Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради»

 Телефон для довідок: 

(0472) 63-65-33;

Фотогалерея

foto
МАНівці – серед президентських степендіатів - 2019
Всi фото more

Опитування

Чи потрібен цей сайт, якщо є фейсбук та телеграм (канал та чат для спілкування)?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН