Яндекс.Метрика

МАНівці Черкащини зустрілися з Президентом України

prev next

Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко з нагоди Дня Святого Миколая зустрілися з талановитою молоддю та ознайомилися з науковими дослідженнями, технічними розробками, винаходами та творчими доробками школярів України.
Глава держави зауважив, що для сьогоднішньої зустрічі Маріїнський палац, де зазвичай проводяться державні заходи найвищого рівня, віддано у розпорядження талановитих дітей. «Ви сьогодні найповажніші гості, можливо навіть і не гості, а господарі країни», - сказав Петро Порошенко дітям.
За його словами, сьогодні зібралася молодь, яка представляє все багатство України. «Дуже важливо, що ви збираєтесь рухати країну вперед. Без цієї впевненості, без цих намагань – нічого не буде. Дуже важливо, що ви вірите у власну перемогу», - підкреслив Президент.
«Мені приємно, що зараз ви у віці 15-18 років турбуєтесь про зміцнення нашої армії, і частина ваших досліджень присвячена цьому. Починаючи від електронних розробок і завершуючи каркасним будівництвом, які будуть швидше дозволяти розгортати військові частини армії України. Це правильний шлях і правильний напрямок. І ще – дуже важлива річ», - наголосив Глава держави.
Він додав, що юні розробники ще у шкільному віці вже намагаються отримати патенти на свої винаходи, для захисту своєї інтелектуальної власності, бо впевнені що ці винаходи будуть працювати. «Ще школярами, ліцеїстами, студентами ви робите те, чого до вас не робили представники великої науки. Самі відчуваєте, що Мала академія наук аж ніяк не гірше Національної академії наук, бо творчий потенціал є надзвичайно високим», - сказав Петро Порошенко.
Серед юних талантів на зустрічі були 5 представників Черкаської області:
Наталія Пономаренко,  учениця 11 класу Черкаського фізико-математичного ліцею Черкаської міської ради, гуртківець  МАН КЗ «Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради», переможець Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України-2018», Всеукраїнського конкурсу-захисту Малої академії наук України;
Ростислав Нетудихатка, учень 11 класу Ковтунівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Золотоніської районної ради, гуртківець  МАН КЗ «Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради», неодноразовий переможець Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін та Всеукраїнського конкурсу-захисту Малої академії наук України;
Анастасія Пишна,учениця 11 класу Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 28 Черкаської міської ради, лідер обласної Ліги старшокласників, випускниця Міжнародного обміну майбутніх лідерів FLEX 2017-2018 р., активний волонтер;
Владислав Федоряка,учень 11 класу Черкаської гімназії № 9 ім. О. Луценка Черкаської міської ради, переможець понад тридцяти вокальних конкурсів, володар кубку Президента України за перемогу у Всеукраїнському телевізійному дитячому пісенному фестивалі-конкурсі «Соловейко України»;
Ольга Бараннік, учениця 11 класу Черкаська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №17 Черкаської міської ради, вихованка Народного художнього колективу – студії декоративно-прикладного мистецтва «Сходинки» Позашкільного навчального закладу «Багатопрофільний молодіжний центр» Черкаської міської ради, стипендіатка Президента України для молодих майстрів народного мистецтва 2017 року.
Президент нагадав, що у листопаді Верховна Рада підтримала його пропозицію щодо створення Фонду з підтримки освітніх і наукових програм для молоді. «Для чого він створений? Для того, щоб діти, в тому числі з родин, які мають обмежений ресурс, мали можливість отримати бюджетну фінансову підтримку Фонду, щоб поїхати на курси, навчання за кордон», - наголосив Петро Порошенко. Зокрема, це стосується вивчення мов. Водночас він зауважив, що це не стосується англійської, яка вже стала базовою і зараз її мають знати всі. «Вивчити наприклад арабську, японську, китайську. Це надзвичайно важливо. Продовжити через отримання грантів наукові розробки в найкращих наукових центрах світу не за рахунок коштів бюджетів інших країн, а за рахунок коштів державного бюджету», - сказав він.
Марина Порошенко, в свою чергу, зазначила, що саме молоде талановите покоління українців буде продовжувати створювати незалежну європейську Українську державу. «Ви будете новими лідерами змін», - звернулася дружина Президента до молоді.
Перша леді додала: «Ви дійсно дуже розумні і дуже талановиті. Ви  маєте безліч цікавих і прогресивних ідей і це надихає на віру у щасливе майбутнє нашої країни».
Учасники зустрічі подякували Президентові та Першій леді за підтримку проектів молодих науковців та винахідників.
«Дозвольте мені від імені учасників сьогоднішніх зборів висловити щиру подяку за те, що ви піклуєтесь про підростаюче покоління. Останнім часом в Україні було зроблено дуже багато для того, щоб діти з особливими потребами мали більше можливостей. Відбуваються також реформи в освіті, особливо помітні зміни в розвитку початкової школи. А старшокласники мають різноманітні можливості відвідувати різноманітні семінари, тренінги, творчі та інтелектуальні заходи. Навіть, навчаючись за кордоном, ми маємо бажання повертатися в Україну та розвивати її», - сказала представниця Черкаської делегації Анастасія Пишна. Вона також відзначила роль Президента та Першої леді в «підтримці громадсько активної молоді, аби ті і в подальшому долучалися до розвитку рідної держави» та подякувала за можливість зустрітися та поспілкуватися.
Учасники зустрічі отримали у подарунок від Президента України іменні позолочені монети та грошові премії на підтримку їх діяльності.

Фотогалерея

foto
МАНівці – серед президентських степендіатів - 2019
Всi фото more

Опитування

Чи потрібен цей сайт, якщо є фейсбук та телеграм (канал та чат для спілкування)?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН