Яндекс.Метрика

СОБЛИВОСТІ ВСТУПНОЇ КАМПАНІЇ 2015 РОКУ В ЧЕРКАСЬКОМУ ДЕРЖАВНОМУ ТЕХНОЛОГІЧНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ

prev next

З 6 вересня 2014 року вступив в дію новий Закон України «Про вищу освіту». Тому і вступна кампанія 2015 року до вищих навчальних закладів проходитиме за процедурою, визначеною Законом «Про вищу освіту».

В умовах прийому на навчання до вищих навчальних закладів скасовано обов’язковість подання медичної довідки.

Реєстрація осіб для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні 2015 року триватиме з 5 січнядо 20 лютого. На інформаційному стенді або офіційному веб-сайті можна ознайомитися із Правилами прийому до ЧДТУ в 2015 році:

1) кількість конкурсних предметів в сертифікаті – три на всі напрями підготовки, вага кожного з яких становить 30 відсотків конкурсного бала (на напрям дизайн: творчий конкурс – 50 відсотків конкурсного бала, сертифікати ЗНО – по 20 відсотків конкурсного бала);

2) вага середнього бала документа про повну середню освіту становить 10 відсотків конкурсного бала;

3) вага бала за особливі успіхи (призерам IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових предметів; призерам III етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів - членів Малої академії наук України) та/або за успішне закінчення підготовчих курсів ЧДТУ для вступу на природничо-математичні та інженерно-технічні спеціальності становить 5 відсотків конкурсного бала;

4) мінімальна кількість балів з предмету для допуску до участі в конкурсі – 100;

5) сертифікати з української мови і літератури та математики – базового рівня.

Після реєстрації на ЗНОможна вносити зміни до реєстраційних даних до 1 квітня, а в разі зміни рівня складності завдань сертифікаційної роботи з української мови і літератури – до 6 березня2015 року (дата визначається за відтиском штемпеля відправлення на поштовому конверті).

Українським центром оцінювання якості освіти було прийнято рішення про застосування у 2015 році принципу "склав/не склав" для тесту ЗНО: тобто буде встановлюватися мінімальна кількість балів для ЗНО, і якщо абітурієнт її не набере, то тест вважатиметься не складеним.

Абітурієнти, які не набрали «порогового балу» з української мови і літератури, при складанні тесту 24 квітня, до подальшого тестування не допускаються.

Вступник подає до приймальної комісії ЧДТУ сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, виданий у 2015 році.

Для обрахунку конкурсного балу будуть застосовувати вагові коефіцієнти. Конкурсний бал – сума балів вступника за кожен сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, середнього бала документа про повну загальну середню освіту, бала за конкурс творчих або фізичних здібностей (у разі його проведення), помножених на вагові коефіцієнти, сума яких дорівнює одиниці. До конкурсного бала додатково додаються бали за особливі успіхи та/або за успішне закінчення підготовчих курсів вищого навчального закладу для вступу до цього вищого навчального закладу на природничо-математичні та інженерно-технічні спеціальності.

Вступник може подати заяву (заяви) в паперовій або в електронній формі не більше ніж до п'яти вищих навчальних закладів України та не більше ніж на три напрями підготовки (на три спеціальності) у кожному з них. Заяви, подані на певний напрям підготовки (спеціальність) до одного вищого навчального закладу за різними формами навчання, вважаються фактом подання однієї заяви.

Прийом заяв і документів від вступників на основі повної загальної середньої освіти проводиться в період з 10 липня до 12 години 1 серпня 2015 року. Під час подання заяв про участь у конкурсному відборі вступник зазначає у кожній заяві пріоритетність цієї заяви відносно інших поданих ним заяв, при цьому показник пріоритетності 1 означає найвищу пріоритетність. Пріоритетність, визначена вступником в заяві про участь у конкурсі, не може бути змінена протягом вступної кампанії.

Оприлюднення рейтингового списку не пізніше 12 години 2 серпня 2015 року. Вступника буде рекомендовано до зарахування за найвищим пріоритетом з числа зазначених ним під час подання заяв, за яким вступник потрапляє у число тих, хто може бути рекомендований до зарахування на місця державного замовлення. З цього часу починається так звана перша хвиля до 18 години 5 серпня 2015 року, під час якої абітурієнт зобов’язаний подати особисто оригінали документів в приймальну комісію вищого навчального закладу, в який вони рекомендовані. Особи, які подали заяви в електронній формі, зобов’язані підписати власну електронну заяву, роздруковану у приймальній комісії.

У випадку, коли вступник рекомендується до зарахування на навчання відповідно до першого власно обраного пріоритету, він втрачає право на участь у подальшому конкурсному відборі на навчання за наступними пріоритетами.

У випадку, коли вступник рекомендується до зарахування на навчання відповідно до другого власно обраного пріоритету, він втрачає право на участь у подальшому конкурсному відборі на навчання за наступними пріоритетами, при цьому зберігається його право на участь у конкурсі за першим пріоритетом.

Оприлюднення оновленого рейтингового вступників відбувається не пізніше 12 години 7 серпня 2015 року. Приймальна комісія анулює раніше надані рекомендації вступникам, які не виконали вимог для зарахування (не подали оригінали документа про освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень та додатка до нього, сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання та інших документів, передбачених правилами прийому.

Зарахування вступників за державним замовленням не пізніше 12 години 8 серпня 2015 року.

Фотогалерея

foto
МАНівці – серед президентських степендіатів - 2019
Всi фото more

Опитування

Чи потрібен цей сайт, якщо є фейсбук та телеграм (канал та чат для спілкування)?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН