Яндекс.Метрика

Вихованці Черкаської обласної Малої академії наук - учасники Всеукраїнської наукової конференції учнів МАН з енергоефективності

prev next

         7 - 9 грудня 2016 року у м. Києві відбулася Всеукраїнська наукова конференція учнів МАН з енергоефективності. Конференція була проведена за двома тематичними секціями: «Правові і техногенні аспекти екологічної рівноваги в Україні», у якій працювали 14 учнів, і «Законодавча база та енергозберігаючі технічні рішення як основа заощадження українського суспільства» з 19 учасниками. Понад 30 дітей презентували власні проекти розрахунків економії енергоресурсів у масштабах великих міст та ефективних аналогів традиційних джерел енергії.

         Урочисте відкриття заходу відбулося в НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського». Черкащани гідно представили свої проектиза одним із тематичних напрямків«Законодавча база та енергозберігаючі технічні рішення як основа заощадження українського суспільства».  Школярі мали змогу відвідатилабораторії Інституту енергозбереження та енергоменеджменту НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського», музеї космонавтики при НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського» та Міжнародному центрі дитячої наукової творчості «MANLabCamp».

          Всі ідеї і презентації школярів заслуховували члени журі – фахівці Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України і науково-педагогічні співробітники Інституту енергозбереження та енергоменеджменту НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського». Однак свою місію на конференції вони вбачали аж ніяк не в оцінюванні. Їхня роль, найперше, полягала у тому, щоб ознайомитися із перспективними ідеями.

          – У країні є одна проблема: існує багато розробок, але розробники не можуть знайти місця, де впровадити їх. Одне з наших завдань – винести на загал певні технічні рішення, щоб їх побачилиякомога більше людей, а потім і застосували. Як споживачі, так і бізнес, і держава, – розповіла заступник директора департаменту – начальник управління моніторингу та інформатизації департаменту стратегічногорозвиткуДерженергоефективності Тамара Буренко.

          До участі уконференції від Черкаської області були запрошенічлени Малої академії наук –учні 10класів загальноосвітніх навчальних закладів:

          Білоус Ольга, учениця 10 класу Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3 Черкаської міської ради з темою роботи «Біогазові установки для птахофабрик – це сучасне високотехнологічне рішення для енергонезалежності свого підприємства» (науковий керівник – учитель хімії Будавіцька С. В.).;

          Вовк Ірина,учениця 10 класу Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3 Черкаської міської ради з темою роботи «Plant-E– рослинні електростанції» (науковий керівник – учитель хімії Будавіцька С. В.).;

          Наталіч Максим,учень 10 класу Городищенського економічного ліцею Городищенської районної ради з темою роботи «Енергетична криза та шляхи її подолання» (науковий керівник – учитель біології Марченко О. Є.).

          Під час конференції її учасники стали свідками підписання меморандумупро співпрацю між НЦ «МАНУ» і Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України. Згідно з документом сторони об’єднають зусилля для підвищення рівня освіти учнівської та студентської молоді щодо ефективного споживання енергоресурсів і використання відновлюваних джерел енергії. Для цього планується залучати памолодь до науково-дослідної діяльності у цих сферах.

          Тези усіх учнівських доповідей увійдуть до збірника тез учасників конференції. А для стимулювання учнів до ще продуктивнішої роботи над науковими розвідками, Французький інститут в Україні (IFU) кращим доповідачам вручив цінні подарунки, якими були відзначені і представники Черкащини.

 

 

 

Фотогалерея

foto
МАНівці – серед президентських степендіатів - 2019
Всi фото more

Опитування

Чи потрібен цей сайт, якщо є фейсбук та телеграм (канал та чат для спілкування)?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН